Microsoft pokušava da poboljša sigurnost Windowsa, pa gotovo svaka verzija koja ugleda svetlo dana dolazi sa značajnim poboljšanjima na ovom polju, iako je broj nezakrpljenih sistema i dalje problem. To očigledno utiče na rezultat Microsoft-ovih napora, jer korisnici koji nisu "zakrpili" svoje sisteme drže svoje računare ranjivijim.

Nova studija koju je sprovela agencija Secunia, pokazuje da je broj onih koji su zaista zaštitili svoj sistem u porastu, što dokazuje da su korisnici mnogo svesniji o rizicima pokretanja operativnog sistema koji je ranjiv. Konkretno, izveštaj pokazuje da je u drugom tromesečju svega 5,4 posto sistema bilo neažurirano, što je smanjenje u odnosu na 6,1 posto iz prvog tromesečja i čak 10,3 posto iz istog perioda prošle godine.

Eksperti iz kompanije Secunia pozdravljaju promenu i objašnjavaju da bi Windows 10 mogao da donese još poboljšanja u tom pogledu, posebno imajući u vidu novu Microsoft-ovu politiku sa nadogradnjama. Ovo naravno ne znači i da su korisnici Windowsa u potpunosti zaštićeni, ali su velike koristi od povećanog interesovanja za ažuriranjem operativnog sistema.Izvor: benchmark.rs