Ažuriranje koje će biti učinjeno na Linux Kernelu će doneti seriju poboljšanja koja uključuju i podršku za ekran osetljiv na dodir Microsoft Surface 3 uređaja, pa će na taj način biti koristi od pune moći Linuxa na Microsoft-ovom uređaju.

Kao što se već moglo pročitati, Linux kernel 4.8 će biti verzija koja će uključivati podršku za pune mogućnosti ekrana osetljivog na dodir kod Surface 3 uređaja, a verzija RC1 je već dostupna za one koji se osećaju dovoljno avanturistički. Šta ovo konkretno znači za Microsoft-ove korisnike?

U osnovi, to je prilika da se pokreće Linux na uređajima koji postaju stari, bez gubljenja mogućnosti koje nudi ekran osetljiv na dodir. Vredno je napomenuti da ovde govorimo o Surface 3, a ne Surface Pro 3 uređaju, jer je razika između njih ogromna. Pro 3 je mnogo produktivnija mašina sa mnogo više snage i naprednih mogućnosti. Surface 3 je već bio sposoban da pokrene Linux sa odgovarajućim drajverima, ali neke funkcije ekrana na dodir nisu radile kako treba. Dodavanjem podrške, Linux kernel otvara vrata open-source svetu za Microsoft-ove korisnike.


Izvor: benchmark.rs