Ukoliko ste dugogodišnji fan Windows Phone platforme, onda znate da Google baš i nije najveći zagovornik Microsoft-ovih mobilnih napora, jer je kompanija oduvek odbijala da donese neku od svojih primarnih aplikacija na ovu platformu. Umesto toga, slala ih je na Android i iOS.

Ne samo da je Google odbijao da donese aplikacije na Windows Phone platformu, već je često činio promene koje su pogađale postojeće aplikacije na Microsoftovoj mobilnoj platformi. Najnoviji primer govori o email aplikaciji. Korisnici koji su izvršili nadogradnju na najnoviji Windows 10 Mobile build tvrde da je nemoguće konfigurisati Google nalog u Outlook aplikaciji. Proces konfiguracije koji pokreće Microsoft Edge pregledač završava se porukom koja govori da se dogodila greška i da pregledač nije siguran.

Problem je sada ispravljen a Google-ov predstavnik je poručio da mu je žao što se to dogodilo, kao i da ih korisnici obaveste ukoliko i dalje imaju problema. Ne treba očekivati da se dogodi ništa više od ovoga, jer je i dalje malo verovatno da će kompanija doneti bilo koju od svojih glavnih aplikacija na Windows 10 Mobile.


Izvor: benchmark.rs