Microsoft i Apple su veliki protivnici u današnjoj industriji, a dve kompanije se takmiče na nekoliko polja, među kojima su servisi, softver i hardver. Konkurencija između kompanija je često dovodila do primedbi jedne drugoj, koje su oduševljavale fanove, a većina njih su izjavljivane tokom konferencija za štampu kada Microsoft ili Apple predstavljaju nove proizvode.

Ovog puta je Brajan Hal, generalni menadžer Surface odeljenja u Microsoft-u iskoristio Twitter da kritikuje Apple i njihove nedavne investicije u inovacije. „Takmičim se sa Apple-om i poštujem ih, ali oni čine kontrauslugu korisnicima sa starom tehnologijom, jasno ukazujući na to da Apple ne čini nikom uslugu neinvestiranjem više novca u istraživanje proizvoda i donošenje novih inovacija na tržište".

Dok Hal tvrdi da su upravo Apple-ovi korisnici pogođeni nedostatkom Apple-ovih investicija, Microsoft ipak indirektno poručuje da i sam pati zbog toga što rival iz Kupertina gubi tlo, pa ne može da (in)direktno deluje na druge kompanije da poboljšaju svoje proizvode. Poslednja velika revizija MacBook računara je pokrenuta pre više od četiri godine, a Apple sada čini sličnu stvar i sa telefonima, iako to realno ne pogađa Microsoft-ovo poslovanje. Međutim, u Microsoft-u misle da u Kupertinu imaju problem da održe svoje proizvode svežim.


Izvor: benchmark.rs