Sve je više online servisa i web sajtova koji nude korisnicima dvofaktornu verifikaciju. Primer su banke koje zahtevaju od korisnika da unesu jednokratni kod kada kupuju na internetu ili prebacuju sredstva na račune drugih korisnika, kako bi verifikovale identitet korisnika.

WhatsApp bi mogao biti sledeći online servis koji će korisnicima ponuditi dvofaktornu verifikaciju.

U najnovijoj beta verziji aplikacije WhatsApp, otkriven je niz fajlova unutar APK koji bi mogli biti u vezi sa dvofaktornom verifikacijom, iako tek treba videti čemu će ovi fajlovi služiti.

S obzirom da WhatsApp zahteva unos koda kada se prvi put instalira ili kada se instalira na novom telefonu, spekuliše se da bi se dvofaktorna verifikacija mogla koristiti u ovu svrhu, mada nije jasno zašto bi WhatsApp menjao sadašnji sistem koji dobro funkcioniše.

Možda bi se dvokatorna verifikacija u WhatsAppu mogla koristiti u situaciji kada korisnik pokuša da povrati backup razgovora, da bi kompanija proverila da li je korisnik zaista vlasnik telefona. U svakom slučaju ovo su samo nagađanja, naredna izdanja aplikacije pokazaće da li su ove pretpostavke tačne.Izvor: informacija.rs