Situacija na internetu se još nije smirila nakon vesti kako Microsoft ukida podršku za Skype na svojim Windows Phone 8 i 8.1 uređajima, a sada stiže najnovija o lansiranju još jedne aplikacije za – iPhone. Iako ove dve vijesti nisu direktno povezane, jednostavno je teško ne primetiti koliko napora Mirosoft ulaže u konkurentske platforme, dok svoju istovremeno zapostavlja.

Naime, Microsoft je objavio kako je razvio novu aplikaciju za kameru iPhone-a, koja koristi napredne algoritme za obradu fotografija. Prema rečima ljudi iz Microsoft-a, aplikacija Pix automatski poboljšava fotografije i izabire najbolju iz serijskog okidanja.

Pix aplikacija poseduje automatska poboljšanja fokusa, boja i ekspozicije, koja će koristiti ukoliko u kadru detektira ljude. Microsoft je ovo objasnio i na svojim službenim stranicama, upoređujući Pix i klasičnu Apple Camera aplikaciju.

Pored ovoga, Microsoft je dodao i sopstvenu verziju Apple-ove Live Photos funkcije, koja združuje nekoliko fotografija u kratku animaciju.
Izvor: itvesti.info