Microsoft se polako sprema da okonča program besplatne nadogradnje na Windows 10, ali njihova agresivna kampanja za prelazak na novi operativni sistem sada donosi probleme kompaniji jer sve više korisnika podnosi tužbe zbog prisilne nadogradnje. Softverski gigant je nedavno primio još dve tužbe, od kojih je jedna podneta u Floridi u SAD, a druga u Haifi u Izraelu.

Obe su podnete zbog prisilne nadogradnje na Windows 10. The Seattle Times piše da su tri korisnika iz Floride podnela tužbe pred orkužnim sudom protiv Microsoft-a, a u njima se tvrdi da su upiti za nadogradnju prekršili zakone koji regulišu neželjene elektronske reklame. Pored toga, tužba u Izraelu je podneta sa optužbom da je Microsoft instalirao Windows 10 bez pristanka korisnika, što je kršenje izraelskog zakona.

U ovom slučaju nije poznato koliko je korisnika podnelo tužbu. Microsoft je već izdao saopštenje uveren da će pobediti na sudu jer kako tvrde, optužbe su bez osnova. Ovo nije prvi put da je Microsoft dobio ovakvu tužbu, a prethodni put je pristao da plati odštetni iznos, iako sada menja strategiju.Izvor: benchmark.rs