Svi Apple-ovi korisnici bi trebali da nadograde svoje uređaje na poslednju verziju operativnog sistema sustava, jer bi u suprotnom mogli biti žrtve raznih malicioznih softvera i hakerskih napada. Otkriveno je, naime, kako iOS 9.3.3., OS X El Capitan 10.11.6., tvOS 9.2.2 i watchOS 2.2.2 donose vrlo bitnu zakrpu za bezbednosni propust nedavno otkriven u svim starijim verzijama ovih OS-ova.

Način na koji Apple-ov softver barata sa slikama moguće je iskoristiti za preuzimanje kontrole nad uređajem, a propust postoji u gotovo svim delovima OS-a koji barataju sa slikama. Slike poslate na neki uređaj u TIFF formatu u sebi mogu da sadeže delove malicioznog koda koji uzrokuje "buffer overflow" na uređaju, što omogućava napadaču da na uređaju izvrši bilo koji drugi programski kod – te tako ukrade lozinke ili neke druge privatne podatke.

Iz ovih se razloga svim vlasnicima Apple-ovih uređaja kojima ova nadogradnja bude ponuđena da je što pre instaliraju. Za sada nije poznato je li navedeni bezbednosni propust već iskorišćen za napade.Izvor: itvesti.info