Google Maps v9.32 donosi nekoliko promena korisnicima Android platforme, ali će ih oni dobijati postepeno. Da ste dobili novo ažuriranje znaćete ukoliko imate Wi-Fi Only opciju u podešavanjima.

Uključivanjem ove funkcije, mapiranje više neće biti povezano na mobilno povezivanje, već je ideja da korisnici mogu da sačuvaju podatke korišćenjem aplikacije za navigaciju u određenim oblastima kada su offline. Ukoliko imate Wi-Fi Only uključen, videćete plavu traku u vrhu ekrana koja će vam ukazivati da je funkcija uključena. Videćete i mali podsetnik koji vam poručuje da će se neki podaci možda koristiti sa ovakvim podešavanjem, iako će to biti značajno manje nego kad je Wi-Fi Only isključen.

Android verzija Google Maps aplikacije je dobila još jednu funkciju, a to je mogućnost da ukoliko putujete vozom ili autobusom i postoje kašnjenja na pojedinim rutama, saznate da li drugi autobus stiže na vreme. Ukoliko sve drugo propadne, ostaje kao opcija Uber u državama gde funkcioniše, ili taksi. Još uvek nema informacija kada bi nova verzija Google Maps mogla da stigne svim korisnicima.Izvor: benchmark.rs