Microsoft je objavio Windows 10 Mobile ranije ove godine nakon dugog čekanja, ali zbog činjenica da samo polovina Windows Phone uređaja može da ga pokrene, brojke usvajanja nisu onakve kakve su se očekivale.

Podaci koje je pružio AdDuplex pokazuju da je Windows Phone 8.1 i dalje dominantan Microsoft-ov ekosistem sa udelom od 79,1 procenata, dok je Windows 10 Mobile daleko iza, sa samo 11,9 posto. Treba reći i da je Windows 10 Mobile uspeo da poveća svoj udeo za jedan posto u odnosu na prethodni mesec, ali je to i dalje mali rast za novi operativni sistem koji je trebalo da donese brojna poboljšanja u odnosu na prethodnika.

Dalje, 7,2 posto korisnika i dalje koristi Windows Phone 8.0, dok 1,8 posto njih i dalje koristi Windows Phone 7. AdDuplex poručuje da ne postoji jasan katalizator rasta Windows 10 Mobile platforme uprkos dolasku Windows 10 Anniversary Update nadogradnje. Stvari bi mogle da se promene u narednom mesecu kada stigne takozvani Superphone, HP Elite X3, kao i još neki novi modeli.Izvor: benchmark.rs