Pokemon Go senzacija je sa App Store-a preuzeta više puta tokom prve nedelje, nego što je to slučaj sa bilo kojom drugom aplikacijom u istoriji Apple-ove prodavnice aplikacija. Ovo dostignuće je prvo primetio gejming sajt Polygon, a potom je informaciju potvrio i Apple. Iako je Apple potvrdio rekord, kompanija nije objavila koliko je tačno puta Pokemon Go aplikacija preuzeta.

Analitička kompanija Sensor Tower je ranije ove nedelje sugerisala da je Pokemon Go tokom prve nedelje imao 30 miliona preuzimanja. Takođe, ističe se da igra donosi zaradu između jednog i 2,3 miliona dolara svakog dana. Predviđa se da bi Pokemon Go mogao da donosi zaradu od nekoliko milijardi dolara godišnje, kada igra konačno bude dostupna na svim tržištima i kada se reše problemi sa serverima.

Pokemon Go je za sada objavljen u oko 35 zemalja, a tek nedavno je igra dostupna u Japanu, drugom najbitnijem tržištu za smartfon aplikacije. Jasno je da će Nintendo, The Pokémon Company i Niantic još dugo uživati u plodovima uspeha koji su kreirali sa Pokemon Go fenomenom.Izvor: benchmark.rs