Novo istraživanje koje je sproveo Future Brand, kompanija specijalizovana za prikupljanje i analizu podataka o kompanijama širom sveta, pokazuje da su Apple i Microsoft trenutno vodeća imena kada je u pitanju rangiranje bazirano na osnovu globalne percepcije.

Future Brand je analizirao percepciju snage kompanije i fokusirao se na top 100 kompanija na bazi tržišne kapitalizacije, gde je ukupno 3000 potrošača iz 17 zemalja davalo rejting za svaki brend sa brojnim faktorima koji su bili uključeni. Apple je tako uspeo da zauzme prvo mesto na listi nakon što je prošle godine bio drugoplasirani iza Google-a koji je sada deo Alphabeta (21. na listi).

Microsoft je sada drugi, dok je prošle godine zauzeo prvo mesto. Južnokorejski Samsung se nalazi na trećem mestu što je najveći skok jedne kompanije, budući da je prošle godine zauzimao 33. poziciju. Ukoliko pitate učesnike studije, Apple prednjači u pogledu inovacija, autentičnosti, individualnosti i zadovoljstva, ali se takođe mogu poboljšati kada je u pitanju upravljanje resursima i poštovanje.

Microsoft funkcioniše dobro kada je u pitanju namena, ljudi, poverenje i inovacije, ali nije impresivan kada je u pitanju zadovoljstvo, upravljanje resursima i poštovanje.Izvor: benchmark.rs