Svet se polako seli na Windows 10, a Microsoft-ovi podaci pokazuju da je novi operativni sistem instaliran na preko 350 miliona uređaja širom sveta, među kojima se računaju računari i mobilni uređaji. Studija koju je sproveo Spiceworks ukazuje na istu stvar, a IT profesionalci priznaju da su već prešli na Windows 10 ili da njihova kompanija barem trenutno razmatra migraciju.

38 posto ispitanika je odgovorilo da je tranzicija na Windows 10 već završena, a Spiceworks poručuje da je ovo malo ispod procenjenih 40 posto, koliko se očekivalo za prvu godinu nakon pokretanja novog operativnog sistema. Kompanije sa 250 ili više zaposlenih obično prve prelaze na novi operativni sistem, dok veće kompanije čekaju prvu veliku nadogradnju kao što je Anniversary Update.

Zaposleni ipak više vole Windows 7, jer su oni ti koji ga i koriste. 69 posto ispitanika priznaje da iako je Windows 10 opcija za njihovu kompaniju, zaposleni biraju Windows 7, uglavnom zato što je to operativni sistem sa kojim su upoznati. Kako se podrška za Windows 7 završava 2020. godine, kompanije moraju da razmišljaju unapred, tako da većina barem razmatra prelazak na Windows 10.Izvor: benchmark.rs