Oni koji žele da koriste kacigu za virtuelnu realnost moraju da imaju i moćan PC koji može da podrži VR uređaj. S obzirom na to da je ovo problem koji bi mogao uticati na progres virtuelne realnosti, mnogi proizvođači se odlučuju na proizvodnju uređaja spremnih za VR. Tako je HTC odlučio da se udruži sa kompanijom HP kako bi se kreirao Vive-spreman PC za virtuelnu realnost.

S obzirom na to da HP i HTC još nisu potvrdili pomenutu informaciju, treba je uzeti sa dozom rezerve. Vive-spreman PC bi svakako bio koristan, jer bi dodatno promovisao Vive VR kacigu. Svakako, ovakav PC uređaj bi morao da bude opremljen ozbiljnim grafičkim procesorom, koji bi mogao da obradi VR sadržaj od 360 stepeni u realnom vremenu.

HTC-u je svakako potreban podstrek, jer poslednje informacije sugerišu da je prodaja Vive VR kacige komparativno slabija od konkurencije (Oculus Rift), a uskoro će se na tržištu pojaviti još veći konkurent. Sony PlayStation VR uskoro stiže sa namerom da pokori tržište virtuelne realnosti.


Izvor: benchmark.rs