Dobijanje plavog znaka za čekiranje na Twitteru do sada nije bio lak poduhvat, ali sada svi mogu da se prijave kako bi njihov Twitter nalog postao verifikovan. Twitter je otvorio prijavu za sve, mada će samo određeni korisnici dobiti odobrenje i verifikaciju naloga, a oni koji budu odbijeni moraće da čekaju mesec dana kako bi se ponovo prijavili.

Prosečni korisnici i dalje neće ispunjavati kriterijume koje je Twitter postavio za verifikovanje, ali će veću šansu da budu odobreni imati oni nalozi koji su "od javnog interesa" u oblasti muzike, glume, mode, politike, religije, novinarstva, medija, sporta, poslovanja i drugih ključnih oblasti.

Za verifikaciju se mogu prijaviti i personalni i brend Twitter nalozi. Korisnici će Twitteru morati da obezbede razlog zbog koga žele da verifikuju svoj nalog, kao i personalne informacije kao što je broj telefona i datum rođenja. U nekim slučajevima biće potrebno podneti dokaz u vidu lične isprave, kao što je lična karta, pasoš ili vozačka dozvola.

U okviru svog prethodnog sistema, Twitter je verifikovao svega 187.000 od ukupno 320 miliona mesečnih aktivnih korisnika.Izvor: benchmark.rs