Microsoft je objavio svoj finansijski izveštaj za četvrto tromesečje, u kome prijavljuje prihod od 22,6 milijardi dolara, uz neto zaradu od 5,48 milijardi dolara. Ono što je najbitnije, jeste da je zarada od kompanijinog Azure cloud poslovanja ostvarila veliki rast, od čak 100% na godišnjem nivou, uz dupliranje korisničke baze. Dobit na ovoj strani je uspela da neutrališe gubitke koje je ostvarilo Personal Computing odeljenje, koje je u padu za 4%. Veliki pad od 70% je tabeležilo Microsoftovo odeljenje sa mobilnim telefonima.

"Protekla godina je bitna i u našoj transformaciji ali i za partnerstvo sa našim mušterijama koje usmeravaju i sopstvenu digitalnu transformaciju. Microsoft Cloud je imao značajan momentum kada su korisnici u pitanju i dobro smo pozicionirani kako bismo dostigli nove mogućnosti u dolazećoj godini", istakao je Satya Nadella, CEO Microsofta.

Iako su telefoni bili bolna tačka za Microsoft u prethodnom periodu, prihodi koje su ostvarili Surface i Xbox odeljenja su bili u porastu. Surface prihodi su porasli za 9% u odnosu na isti period prošle godine, dok je Xbox Live porastao za 33 procenta.Izvor: benchmark.rs