Podstaknut svim potencijalima i mogućnostima koje donosi virtuelna realnost, Google je imao u planu da uđe na ovo tržište sa sopstvenom VR kacigom iz gornjeg segmenta. Google je u jednom trenutku krenuo da radi na sopstvenom VR uređaju, koji je u rangu sa Oculus Rift ili HTC Vive mnodelima. Međutim, sada se pojavljuju informacije da je Google odustao od ovog projekta.

Umesto ovoga, kompanija će se fokusirati na mobilno VR tržište sa svojom Daydream platformom, baziranom na Androidu, koju je Google predstavio tokom svoje ovogodišnje I/O konferencije.

Izveštaj, koji je objavio sajt Recode, ne otkriva razlog zbog kog je Google odustao od projekta, niti koliko je on dugo bio u razvoju. Zna se da je VR uređaj, na kome se radilo, imao sopstveni procesor, odvojen od Androida i smartfona.

Bez obzira na ove vesti, Google i dalje ima ozbiljne planove na polju virtuelne realnosti, sa pomenutom Daydream platformom, koja je prirodna evolucija u odnosu na dobro razrađeni Google Cardboard.Izvor: benchmark.rs