Haker Ox2Taylor tvrdi da je hakovao Amazonov server i da su informacije o nekoliko desetina hiljada korisnika koje je objavio na internetu validne, što iz Amazona demantuju.

Iz Amazona kažu da informacije koje je objavio Ox2Taylor nisu sa Amazonovih servera i da nije reč o nalozima korisnika Amazona.

S druge strane Ox2Taylor kaže da je server koji je hakovao Amazonov i da je kompanija brzo deaktivirala sve kompromitovane naloge.

On kaže da su u pitanju informacije o više od 80000 Kindle korisnika, koje uključuju emailove i lozinke korisnika, grad, državu, poštanski broj, zip kod, LastLoginIP, Proxy IP i ulicu u kojoj stanuje korisnik.

Ox2Taylor je rekao da nije želeo da objavi podatke ali da su ga iz Amazona ignorisali. On je tražio 700 dolara od kompanije “jer je napad bio lak”, nadajući se da će Amazon preduzeti neke bezbednosne mere da bi ubuduće sprečio takve napade.

Posle nekoliko pokušaja da kontaktira Amazon da bi upozorio kompaniju na nekoliko kritičnih bezbednosnih propusta, Ox2Taylor je ove informacije objavio na sajtu mega.nz.


Izvor: informacija.rs