Pošto je nedavno uspela da hakuje Twitter i Pinterest nalog Marka Zakerberga, direktora Facebooka, hakerska grupa OurMine uspela je da hakuje i Quora nalog izvršnog direktora kompanije Google Sundara Pičaija posle čega su se njihove poruke pojavile i na njegovom Twitter nalogu.

Šta se dogodilo postalo je jasno kada je grupa OurMine objavila poruke na Quorai preko Pičaijevog naloga koje su se onda pojavile na njegovom Twitteru u nedelju uveče, zahvaljujući tome što su dva naloga bila povezana.

Ovi tvitovi su ubrzo uklonjeni.

Tročlana hakerska grupa ovoga puta nije koristila lozinke ukradene prilikom napada na LinkedIn 2012., kao što je to uradila kada su hakovani Zakerbergovi nalozi. Saudijski hakeri tvrde da su otkrili ranjivost u Quora.

OurMine tvrdi da oni testiraju bezbednost naloga da bi upozorili ljude da bolje zaštite svoje naloge.

“Mi samo testiramo bezbednost ljudi, nikada ne menjamo njihove lozinke, radili smo to zato što ih drugi hakeri mogu hakovati i sve promeniti", kažu hakeri.

OurMine tvrdi i da su obavestili kompaniju o ranjivosti u Quora ali da im nije stigao odgovor.

OurMine nastoji da se predstavi kao firma koja se bavi bezbednošću, nudeći podršku svojim ciljevima tako da se ovakvi incidenti ne bi ponovo dogodili. To možda i nije najbolji način da steknete poverenje klijenata, ali hakeri iz ove grupe očigledno ne misle tako.


Izvor: informacija.rs