..
Adware Faster Internet pravi snimak vašeg desktopa


Program Faster Internet dolazi u paketu sa legitimnim softverom, zato obratite pažnju prilikom instalacije programa jer je Faster Internet adware koji, osim što prikazuje reklame i prikuplja podatke sa sistema, takođe pravi snimak desktopa i šalje ga na server koji kontroliše autor ovog programa.

Kada se instalira Faster Internet će napraviti "otisak prsta" koji se sastoji od informacija o matičnoj ploči, procesoru, hard diskovima, mrežnim adapterima i drugih informacija o raćunaru na kome je instaliran. Te informacije se šalju na server autora programa. Faster Internet pravi snimak radne površine koji, zajedno sa IP adresom, šalje na "duofoldmortify.online/buploada.php".

Kada pravi snimak na radnoj površini mogu biti otvoreni poverljivi dokumenti, web sajtovi kao što je sajt banke u koji korisnik unosi podatke za prijavljivanje na online bankovni račun, ili privatne fotografije koje niko ne želi da deli sa nepoznatim ljudima što je u ovom slučaju autor Faster Interneta.

Urednik Bleeping Computera Lorens Abrams koji je primetio zlonamerno ponašanje programa Faster Internet, otkrio je još jedan takav sumnjiv program nazvan VNLGP Miner koji računar pretvara u bota, kopača bitcoina.Izvor: informacija.rs