..
Google povećao nagrade za istraživače koji otkriju bagove u Androidu


Pre godinu dana Google je proširio svoj program nagrada za bagove i pozvao istraživače da prijave bezbednosne propuste koje otkriju u Androidu. Kompanija je obećala da će nagrađivati istraživače koji pomognu da se isprave bezbednosni propusti i zaštite korisnici Androida.

Za godinu dana Google je dobio 250 izveštaja istraživača koji su pomogli jačanju bezbednosti Androida i mobilnih uređaja. Trećina tih izveštaja pomogla je jačanju bezbednosti Androida N.

Iako je program pre svega fokusiran na Nexus uređaje a njegov primarni cilj je poboljšanje bezbednosti Androida, četvrtina prijavljenih propusta je u kodu koji se razvija i koristi van Android Open Source Projecta. Ispravljanje ovih bagova pomoglo je poboljšanju bezbednosti mobilne industrije, pa čak i nekih “nemobilnih platformi”, kažu iz kompanije.

Za godinu dana Google je isplatio 550000 dolara a nagrađena su 82 istraživača. Najviše nagrađivani istraživač @heisecode dobio je 75750 dolara za 26 prijavljenih bezbednosnih propusta. Više od 15 istraživača zaradilo je po deset i više hiljada dolara.

Izgleda da su u kompaniji zadovoljni rezultatima ovog programa, pa su najavljene neke promene koje važe za izveštaje koji su poslati kompaniji posle 1. juna. To pre svega znači da će nagrade za istraživače biti uvećane za 33%.

“Hvala svima koji su nam pomogli da Android učinimo sigurnijim. Zajedno smo investirali mnogo u istraživanje bezbednosti koje je Android učinilo jačim. Tek smo počeli i radujemo se što ćemo u budućnosti uraditi još više”, kažu iz Googlea.

Više detalja o nagradama i o tome kako se mogu prijaviti bezbednosni propusti možete naći u pravilima programa.Izvor: informacija.rs