..
Facebook će vam obrisati sve sinhronizovane fotografije ako ne preuzmete aplikaciju Moments


Facebook je počeo da upozorava korisnike da će obrisati sve njihove sinhronizovane fotografije ako ne preuzmu aplikaciju Moments.

Facebookova Photo Sync funkcija koja je predstavljena 2012. godine omogućavala je korisnicima automatsko učitavanje fotografija sa njihovih uređaja u privatni album “Synced” ili “Synced from Phone”, kako bi ih korisnici lakše pronalazili, uređivali, brisali i delili sa prijateljima na društvenoj mreži.

Moments, koji je pokrenut juna prošle godine, ima sličnu funkcionalnost. Ova aplikacija omogućava korisnicima da privatno dele svoje albume i fotografije sa odabranim prijateljima. Moments koristi tehnologiju prepoznavanja lica koja treba da pomogne korisnicima da organizuju svoje fotografije i podele ih sa određenim ljudima.

Ako ne želite Moments, ali želite da sačuvate svoje fotografije jedina opcija je da ih preuzmete sa Facebooka u obliku zip fajla. Ako biste ipak da koristite aplikaciju Moments, trebalo bi da je preuzmete i da se prijavite na Moments pre 7. jula.

Ovo upozorenje rezultiralo je time da je aplikacija Moments za kratko vreme postala jedna od najpreuzimanijih besplatnih aplikacija na App Store. Aplikacija Moments dostupna je i u Google Play prodavnici.



Izvor: informacija.rs