..
Prodaje se 32 miliona lozinki Twitter naloga, ukradenih od korisnika a ne od Twittera


Više od 32 miliona lozinki korisnika Twittera prodaje se na Dark Webu za samo 10 bitcoina (oko 5800 dolara).

Leaked Source, kompanija koja je došla do ovih podataka, saopštila je da baza podataka koju na Dark Webu prodaje neimenovani haker sadrži informacije o 32 888 300 Twitter naloga, a ne o 380 miliona kao što to tvrdi prodavac.

Baza podataka koja se prodaje na Dark Webu sadrži email adrese, korisnička imena, sekundardne email adrese nekih naloga, i vidljive lozinke u formi teksta.

U kompaniji Leaked Source smatraju da ukradeni podaci pripadaju korisnicima Twittera, ali da oni nisu ukradeni iz Twitterovih baza podataka, već da je reč o podacima ukradenim uz pomoć malvera.

Iz Twittera kažu da su sigurni da njihovi sistemi nisu kompromitovani, kao i da oni hashuju lozinke korisnika. Sada kompanija pokušava da dođe do ukradenih podataka kako bi preduzela adekvatne mere za zaštitu korisnika. Pored toga, u Twitteru proveravaju nedavno procurele lozinke korisnika LinkedIna, Tumblra i drugih servisa, i upoređuju ih sa lozinkama svojih korisnika, da bi zaštitili njihove naloge.

Vest o curenju lozinki korisnika Twittera navela je mnoge na pomisao da je to odgovor na pitanje kako su hakeri nedavno kompromitovali Twitter nalog direktora Facebooka, a ne da je u pitanju to što je koristio istu lozinku za LinkedIn, Twitter i Pinterest nalog.

Ali Leaked Source je saopštio da Zakerbergovi podaci nisu među ovim podacima.Izvor: informacija.rs