Cveće zla / Aku no HanaCveće zla (Aku no Hana) je japanska manga koju je napisao i ilustrovao Shuzo Oshimi. Izlazila je u nastavcima u Kodasha's Bessatsu Shonen Magazinu u periodu od 09.09.2009 do 09.05.2014. godine. Serijal je nominovan za petu godišnju nagradu Manga Taisho, što je doprinelo njegovoj popularizaciji i anime televizijskoj adaptaciji. Ova manga je publikovana u Italiji, Španiji i Tajvanu.
Priča počinje u malom japanskom gradiću Kiryu u Gunma prefekturi i prati srednjoškolca Takao Kasugu koji obožava da čita knjige a naročito "Cveće zla" od Bodlera (Charles Baudelaire). Jednog dana nailazi na gimnastički komplet svoje potajne ljubavi Nanako Saeki i ne razmišljajući uzima ga bez njenog znanja. Međutim, ovo ne prolazi ne zapaženo, videla ga je Sawa Nakamura, devojka koja sedi pored njega i koja zbog ovoga počinje da ga ucenjuje. Vremenom Kasuga uspeva da osvoji Nanako dok ga sve više peče savest zbog učinjenog.
Priču prati konstantna napetost u kojoj se mešaju drama, psihologija i romansa. Veoma je dobro prihvaćena od strane auditorijuma koji ju je ocenio ocenom 4.53 od 5.00.
Izmeni poruku