Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Moon (2009)

Mesec

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Ovu priču o astronautu koji počne patiti od neobičnih halucinacija režirao je Duncan Jones, sin legendarnog muzičara, Davida Bowieja. Film je izuzetno dobro primljen od strane kritike, a i osvojio je niz nagrada uključujući i onu za najbolji britanski nezavisni film.

Sam Bell ima još dve nedelje do kraja trogodišnjeg ugovora kojeg je potpisao s firmom Lunar Industries. Tokom te tri godine, Samov posao bio je skupljanje i slanje Heliuma-3 na Zemlju. Budući da nema direktnu komunikaciju sa Zemljom, osim poruka njegove vlastite žene koje s vremena na vreme stignu, Samov jedini prijatelj je GERTY, inteligentni kompjuter čija je funkcija da se brine za njegove dnevne potrebe.

Uz gotovo nikakav ljudski kontakt, Sam počinje verovati da je tri godine izolacije od ostatka civilizacije previše i uveren je da je počeo halucinirati. Sve što želi je da se vrati na Zemlju kako bi uživao sa svojom ženom i trogodišnjom kćerkom koja se rodila malo pre njegovog odlaska na Mesec.

Međutim, dve nedelje pre isteka ugovora, Sam doživi nesreću kod jedne od mašina koje skupljaju Helium-3, a nakon što se probudi otkriva zastrašujuću tajnu koja ga natera da preispita svoj razum, vlastiti identitet, kompaniju u kojoj radi pa čak i kompjuter GERTY...

Izvor: fastserbia.comŽanr: Drama, Mystery, Sci-Fi

Režija: Duncan Jones

Glavne uloge: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott

Prevod:preuzmi