Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Superman II (1980)

Supermen 2

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Nakon što grupa terorista zaposedne Ajfelov toranj i pripreti celom Parizu hidrogenskom bombom ako vlada ne udovolji njihovim zahtevima, Supermen reši celi slučaj lansiranjem lifta s bombom duboko u svemir, gde njena detonacija neće ostaviti opasne posledice. Međutim, ta se detonacija ipak pokaže opasnom, jer eksplozija rastoči tzv. Fantomsku zonu, u kojoj su bila zarobljena 3 kriptonska kriminalca.

Predvođeni psihopatskim generalom Zodom, njih se trojica zapute prema Zemlji s ciljem porobljavanja njenog stanovništva. Može li Supermen odbraniti planetu od kriminalaca čije su moći identične njegovima?

Drugi nastavak uspešnog filmskog serijala o najvećem superjunaku svih vremena, "Supermen 2" reditelja Ričarda Lestera film je koji se gotovo u svakom segmentu nastavlja na svog prethodnika i ni u čemu ne popušta u odnosu na njega. Spoj stripovske akcije, fantastike i nesvakidašnjih avantura, uz dodatak ljubavne priče i pouke o nadmoći dobra nad zlim, i danas je garancija celovečernjeg filmskog užitka, baš kao i pre skoro pune tri decenije.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Adventure, Sci-Fi

Režija: Richard Lester, Richard Donner

Glavne uloge: Gene Hackman, Christopher Reeve, Margot Kidder

Prevod:preuzmi