Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Missing in Action 2: The Beginning (1985)

Nestali u akciji 2: Početak

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Nakon što je akcioni svet prvim delom ovog kultnog serijala dobio novu veliku ikonu - legendarnog Čak Norisa - logičan je bio pokušaj producenata da daljnjim nastavcima istovremeno utaže žeđ publike i zarade još štogod dolara. Međutim, "Nestali u akciji 2: Početak" nije klasičan nastavak u pravom smislu reči. Naime, prvobitni plan je bio da ovaj naslov bude prvi deo serijala, no od toga se odustalo kada su autori ispravno pretpostavili kako drugi film ima mnogo veće šanse za tržišni uspeh. Tako da je ovaj naslov prekršten u nastavak prve velike avanture neustrašivoga Dž. Bredoka.

Deset godina pre negoli je predvođenjem hrabre akcije oslobodio američke ratne zarobljenike iz zarobljeništva brutalnog generala, narednik Džejms Bredok (Čak Noris) i sam je bio u sličnoj situaciji. U zatvoreničkom kampu u severnom Vijetnamu, koji je vodio narednik Jin (Sun-Tek Oh), zarobljenici su bili primorani uzgajati opijum za francuske krijumčare droge. Takođe, Jin ih je silom pokušavao slomiti i nagovoriti da potpišu dugačku listu ratnih zločina, koju je kasnije nameravao iskoristiti za čišćenje vlastitog imena.

O Čaku Norisu dosad je rečeno skoro sve, zato se i još zabavnije podsetiti jedne od uloga koje su ga lansirale na sam vrh akcionog žanra.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Drama, Thriller

Režija: Lance Hool

Glavne uloge: Chuck Norris, Soon-Tek Oh, Steven Williams

Prevod:preuzmi