Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Legion (2017– )

Legion

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Dejvid Heler je meta čija moć prevazilazi granice razumevanja. Njegova moć nije besplatna, već Dejvidov um plaća visoku cenu. Sa brojnim podvojenim ličnostima koje kontrolišu različite aspekte njegovih moći, Dejvid želi da sačuva razum.

Još kao detetu Dejvidu je dijagnostifikovana šizofrenija pa je godinama boravio po psihijatrijskim bolnicama. Sada u ranim 30-ima i ponovno u bolnici, Dejvid se izgubi u dinamici strogog režima života u bolnici: doručak, ručak, večera, terapija, lekovi, spavanje.

Preostalo vreme Dejvid provodi u društvu svoje pričljive prijateljice Leni, takođe pacijentkinje, čija dugogodišnja zavisnost o narkoticima i alkoholu nije nimalo narušila njen bezgranični optimizam da će se njena sreća uskoro promeniti. Ugodna apatija Dejvidove rutine preokrene se naglavačke dolaskom prekrasne i zabrinute pacijentkinje Sid.

Osećajući zapanjujuću međusobnu privlačnost, Dejvid i Sid dožive iznenađujući susret nakon kojeg se Dejvid mora suočiti sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima možda stvarni.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Drama, Sci-Fi

Režija: Tim Mielants, Michael Uppendahl, Noah Hawley

Glavne uloge: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza

Prevod:preuzmi