Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Army of Darkness (1992)

Zla smrt 3 - Vojska tame

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Među brojnim obožavaocima kultnog treš serijala "Ivil ded" slavnog Sema Raimija, mnogo je onih koji će "Vojsku tame'" otpisati tek kao nepotreban dodatak, ali i mnoštvo onih koji upravo taj film smatraju najboljim naslovom trilogije. Istina je vrlo verovatno i ovaj put negde na sredini.

Pošto je propao kroz vremensku rupu i završio u neprijateljskom 13. veku, Eš (Brus Kembel) je proglašen za onoga koji će pronaći Knjigu mrtvih i osloboditi ljude od terora Dedita, koji takođe nastoje da pronađu tu knjigu. Međutim, greškom prokazan kao špijun protivničkog kraljevstva, Eš se mora boriti i protiv onih na čijoj se strani zapravo nalazi. Kad pronađe knjigu, Eš izgovori pogrešne reči pa, umesto povratka u svoje vreme, probudi zastrašujuću vojsku mrtvih koje predvodi njegov zli klon, Zli Eš.

U filmu će ipak najviše uživati stari fanovi i poklonici treš estetike i b filma. Kombinacija istorijske mistike, akcije, horora, crne komedije i naučne fantastike, "Vojska tame" sigurno je samosvojan komad celuloidnog urnebesa, namenjen onima čvršćeg želuca. Ultimativni anti junak Brus Kembel i ovde briljira, i to čak u dve uloge.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Comedy, Horror

Režija: Sam Raimi

Glavne uloge: Bruce Campbell, Embeth Davidtz, Marcus Gilbert

Prevod:preuzmi