Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Revenge of the Pink Panther (1978)

Osveta Pink Pantera

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Peti film iz serijala Pink Panter o francuskom policajcu, inspektoru Kluseu (P. Sellers), koji uspeva u svakom pothvatu, usprkos naivnosti i nespretnosti. U ovoj epizodi on je žrtva atentata, i, naravno, preživi, iako se prošire glasine o njegovoj smrti. Tako mu ostaju odrešene ruke da, zajedno sa pomoćnikom Katom (B. Kwouk), dozna tko ga je uistinu pokušao ubiti. To je gangster Douvier (R. Weber), koji je to pokušao učiniti ne bi li stekao poštovanje ostalih mafijaških porodica...

Ne smijete si dopustiti ni jednu jedinu pogrešku ako ne želite osetiti "Osvetu Pink Pantera"!Francuski kriminalac Filip Douvier (Robert Webber) ima ozbiljan problem. Naime, nitko ga od njegovih kolega ne smatra vrednim poštovanja, pa stvari odluči promeniti naredbom da se ubije inspektor Žak Klouzo (Peter Sellers), kojeg celi svet smatra istražiteljskim genijem, osim inspektora Drejfusa (Herbert Lom). Zahvaljujući neočekivanom spletu okolnosti, bomba u Klusovu automobilu raznese nekog kriminalca, a ne inspektora, ali zbog nemogućnosti identifikacije tela, svi misle kako je slavni inspektor mrtav. Želeći ostati u potaji, kako bi lakše otkrio tko ga je i zašto pokušao ubiti, Kluso nabavlja informacija od vernoga Kata (Burt Kwouk) i Douvierove bivše tajnice i ljubavnice Simone (Dyan Cannon).

Peti nastavak popularnoga serijala o Pink Panteru, film "Osveta Pink Pantera" bio je poslednji izdanak u kojem je glavnu ulogu ostvario legendarni Peter Selers. Naravno, Selers je i ovdje glavni motor celog filma, neusporediv komičar, majstor improvizacije i prerušavanja, osovina koja duhovit i zabavan zaplet čini još duhovitijim i zabavnijim. Slavni redatelj Blake Edwards također nije ni u petom nastavku izgubio ništa od svoje umešnosti, tako da "Osveta Pink Pantera", i gotovo trideset godina nakon što je snimljena, još jamči prvorazrednu komediju.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Comedy, Crime, Mystery

Režija: Blake Edwards

Glavne uloge: Peter Sellers, Herbert Lom, Burt Kwouk

Prevod:preuzmi