Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Beverly Hills Cop III (1994)

Policajac sa Beverli Hilsa 3

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Drugi se nastavak već više oslanjao na akciju nego na humor, a treći je bio pokušaj da Murfi vrati popularnost koju je posedovao početkom i sredinom osamdesetih. Zanimljivo je da se u filmu u kameo ulogama pojavljuju mnogi reditelji, pa se gledaoci mogu zabaviti dok pokušavaju otkriti Džordža Lukasa, Džoa Dantea, Džona Singltona, Džuli Strejn, Džoa Travoltu i Barbeta Šredera.

Detroitski policajac Aleks Fouli (E. Marfi) tokom gotovo rutinske akcije u prodavnici ukradenih automobila neočekivano nailazi na nešto puno krupnije, jer ga dočeka grupa naoružanih ljudi koji otimaju kamionet sa nepoznatim sadržajem i pritom ubiju njegovog šefa, inspektora Toda. Foulija tragovi i želja za osvetom ponovo vode na Beverli Hils gde se za pomoć obraća starom prijatelju Biliju Rouzvudu (J. Rajnhold) te Džonu Flintu (H. Elizondo).

Flint ga upoznaje sa šefom obezbeđenja zabavnog parka Vonder Vorld Elisom de Valdom (T. Karhart), a Fouli u njemu odmah prepoznaje ubicu svog šefa. Problem je u tome što mu to niko ne vjeruje, jer je de Vald cenjeni građanin i uticajna osoba. Unutar parka Fouli ipak nalazi dvoje saveznika, Dženis (T. Randl) i ujaka Dejva (A. Jang), uz čiju pomoć ubrzo ulazi u trag falsifikovanju novca koje se odvija unutar prostorija te popularne kalifornijske atrakcije...

Kada se Marfi 1984. prvi put pojavio u ulozi policajca Aleksa Foulija, nastala je savršena kombinacija komedije i akcije.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Comedy, Crime

Režija: John Landis

Glavne uloge: Eddie Murphy, Jon Tenney, Joey Travolta

Prevod:preuzmi