Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Beverly Hills Cop (1984)

Policajac sa Beverli Hilsa

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Komičar Edi Marfi, koji nas svojom fantastičnom glumom već više od dvadeset godina nasmejava do suza, pojavljuje se u naslovnoj ulozi ovog blokbastera nakon kog su mu crveni tepisi Holivuda postali svakodnevica. Vrtoglavi iznos od 316 miliona dolara koje je film zaradio svedoči o njegovoj popularnosti među gledaocima svih profila. Scenario filma je nominovan za Oskara, muzika iz filma osvojila je Gremi, a film je nominovan za BAFTA-u i Zlatni globus.

Aksel Foli (Edi Marfi) detroitski je policajac kog nadređeni šalju na prisilni godišnji odmor pošto nikako ne odustaje od traganja za ubicom svog najboljeg prijatelja. Sledeći trag ubice, Aksela put vodi do Beverli Hilsa, gde dobija upozorenje lokalne policije da se ne meša u istragu. Aksel posećuje svoju prijateljicu Dženi (Lisa Ajbacher), koja radi u galeriji umetnina, i saznaje kako je njen šef Viktor Mejtland (Stiven Berkof) zapravo kralj narkomafije i jedan od odgovornih za smrt njegovog prijatelja.

Nominacija za Oskara u kategoriji najboljeg scenarija i nominacije za Zlatni globus (muška glavna uloga, najbolji film), kao i nagrada People's choice samo su neka od vrednih priznanja prvog dela „Policajca sa Beverli Hilsa“. Planetarni uspeh zabeležila su i druga dva nastavka dok je premijera četvrtog dela ove akcijske komedije bila u januaru 2010. godine. Za sve ljubitelje kombinacije napetih akcijskih scena i dobrog humora sprema se odlična avantura na Beverli Hilsu.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Comedy, Crime

Režija: Martin Brest

Glavne uloge: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton

Prevod:preuzmi