Svet filma (Synopsis & Filmografija)
The War of the Worlds (1953)

Rat svetova

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Kad je 1953. neposrednu ratnu opasnost zamijenilo "mirnodopsko" hladnoratovsko razdoblje, mnoge je napeto ozračje opet podsjetilo na Wellsov roman pa ga ekraniziraju. "Rat svjetova" Byrona Haskina smatra se jednom od najboljih ekranizacija ne samo tog romana nego i znanstveno-fantastičnog žanra, jer je pročišćena od nadnaravnih heroja i svake patetike.

Objekt nalik meteoru srušio se nedaleko od gradića u južnoj Kaliforniji. Među zainteresiranim «izviđačima» su znanstvenik Clayton Forrester (Gene Barry), koji je sprijatelji sa Sylvia Van Buren (Ann Robinson), rođakinjom lokalnog svešenika (Lewis Martin).

S obzirom na to da je meteor suviše vruć kako bi mu se prišlo, Clayton odluči sačekati nekoliko dana i onda nastaviti istragu, ostavljajući trojicu ljudi da čuvaju ovaj objekat. Ostavši sami, čuvari odlučuju prići meteoritu i odmah upadaju u nevolju jer se ispostavlja kako oni ne čuvaju meteor već svemirski brod sa Marsa.

Marsovci su opremljeni toplotnim valovima i počinju napadati nemoćne zemljane. Kada vojska dođe radi pregovora, vanzemaljci demonstriraju svoju beskrupuloznost ubijajući Sylvijinog rođaka koji je poslan kao pregovarač za mirno riješenje sukoba.

Dok Clayton i Sylvia traže zaklon, marsovci kreću u misiju zauzimanja zemlje i ništa im ne može stati na put...

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Sci-Fi, Thriller

Režija: Byron Haskin

Glavne uloge: Gene Barry, Ann Robinson, Les Tremayne

Prevod:preuzmi