Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Posmatraci (2016)

Posmatrači

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis filma:

Film ''Posmatrači'' je centralni deo kampanje Stop trgovini ljudima, projekta edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima. Ovo filmsko ostvarenje realizovano je od strane UNITAS FONDA i MIKSERA, u koprodukciji sa Radio-televizijom Srbije i Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.

Kroz tri odvojene priče, film prati sudbine troje mladih ljudi koji postaju (potencijalne) žrtve u mreži trgovine ljudima. Prva priča govori o Tamari. Tamara je devojčica koja zbog problema u porodici, odbačenosti od strane vršnjaka, pristaje da krene na put sa dečkom koga je tek upoznala, u nadi da će njen život krenuti boljim tokom i da će pažnju i ljubav koju nije dobila od majke i vršnjaka, dobiti upravo od jednog mladića, ni svesna da njena subnina može pasti u ruke trgovaca ljudima.

Druga priča govori o Petru, o tome kako se putem društvenih mreža postaje (potencijana) žrtva trgovine ljudima. Petar zbog straha da će biti ismejan od strane društva i straha da će ga roditelji osuđivati, izbegava da govori o svom problemu, i tako biva primoran da pođe sa jednim muškarcem koji je jači i veći od njega.

U trećoj priči devojka koja se zove Kaća zbog svoje odluke i odluke njenih roditelja koji je donose u nadi za boljom materijalnom situacijom i uslovima života, daju svoje dete nepoznatoj ženi koja joj nudi posao u nepoznatom.

Sve tri priče u filmu imaju i svoju paralelnu realnost u kojoj svi oni donose ispravne odluke i tako izbegavaju da postanu deo mreže trgovine ljudima. Mladima film šalje jasnu poruku da je važno da pričaju o svojim strahovima, sumnjama i o onome što ih brine sa svojim bližnjima i da ne oklevaju da se obrate specijalizovanim institucijama kada im je potrebna pomoć.Iako se maladi suočavaju sa mnogim teškoćama tokom odrastanja, važno je da veruju u sebe i budu oprezni.

Izvor: FastSerbia.comŽanr: Drama

Režija: Nikola Ljuca

Glavne uloge: Radoje Cupic, Aleksandar Djurica, Vanja Ejdus