Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Troy: Fall of a City (2018– )

Troja: Pad grada

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

"Troja: Pad grada" je serija od osam epizoda koja prikazuje decenijsku opsadu Troje, a produkciju zajednički potpisuju "Bi-Bi-Si" i Netflix.

Trojanci su kralj Prijam i kraljica Hekuba, koje igraju Dejvid Trelfol i Frensis O'Konor. Hekuba je predvidela da će njeno dete, Aleksandar, izazvati pad grada, zbog čega ga je po rođenju dala lokalnom pastiru da ga žrtvuje bogovima. Drugog sina kraljevskog para Hektora igra Tom Veston-Džons, a njegovu suprugu Andromahu Kloi Piri.

Aleksander, kojeg je dojila medvedica, odrastao je i dobio ime Paris (Lui Hanter). On je na takmičenju bogova za najlepšu proglasio Afroditu, koja mu je zauzvrat obećala najlepšu ženu na svetu.

Grci su kraljevska braća Agamemnon (Džoni Heris) i Menelaj (Džonas Armstrong), Jelena Trojanska (Bela Dejn) koju je oteo Paris…

Posebnu pažnju gledalaca izazvao je Ahil, mitski junak ranjiv samo na jednom mestu na peti, kojeg igra glumac afričkog porekla u ovoj adaptaciji (Dejvid Gjazi). Osim "crnog Ahila", gledaoci prve epizode kritikovali su produkciju da je radnja "previše zamršena".

U ulozi Odiseja gledamo Džozefa Mola, poznatog po ulozi Bendžena Starka u "Igri prestola".

izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Adventure, Fantasy

Režiser: Mark Brozel, Owen Harris, John Strickland

Glavne uloge: Louis Hunter, Christiaan Schoombie, Bella Dayne

Prevod: preuzmi