Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Frasier (1993–2004)

Frejžer

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

“Frejžer” je spin-of popularne serije “Kafić Uzdravlje” (“Cheers”), koji je doživeo veliki uspeh. Radi se o Frejžeru Krejnu (Kelsi Gramer) liku iz pomenute serije, koji se razočaran u ljubav, pošto ga je Dajana ostavila, vraća u svoj rodni grad Sijetl.

Frejžer počinje novi posao kao radijski psihoterapeut na radiju "KACL". Međutim njegov savršeni život u perfektno uređenom luksuznom apartmanu narušava Frejžerov otac Martin (Džon Mahouni) kada dođe da živi sa njim nakon što je ranjen na dužnosti i prevremno penzonisan. Martinu je potrebna stalna nega pa se kod Frejžera doseljava i negovateljica, Dafne Mun (Džejn Livs). Neobični Frejžer ima još čudnijeg brata Najlsa (Dejvid Hajd Pirs), koji je takođe psihijatar i zaljubljen u Dafne. Za razliku od svojih sinova koji su obojica snobovi i teže visokom društvu, a u u dubini duše su nesigurni štreberi, Martin je policajac koji ne mari mnogo za luksuz i elitu. Te njihove razlike su često izvor konflikta i komičnih situacija. Tu je i Frejžerova producentkinja Rouz (Peri Gilpin), koja stalno razmišlja o muškarcima. Svi zajedno čine jednu simpatičnu i neobičnu družinu koja vas jednostavno drži prikovane za ekran.

Serija "Frejžer" je dobila više od 30 nagrada Emi, što je čini najnagrađivanijom serijom u istoriji televizije. Naime, godine 1998. serija "Frejžer" je peti put zaredom nagrađen Emijem za najbolju humorističku seriju. Interesantno je da su te godine sve serije na listi gledanosti bile daleko iza nje, uključujući "Prijatelje" , "Želite li da postanete milioner" i "Svi vole Rejmonda".

izvor: prijevodi-onlineŽanr: Comedy

Režiser: David Lee, Kelsey Grammer, Pamela Fryman

Glavne uloge: Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce

Prevod: preuzmi