Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Gotti / Gotti: In the Shadow of My Father (2018)

Goti: U senci moga oca

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Prošlo je skoro deset godina otkako je John Travolta počeo da radi na ovom filmu. Sada je, on, konačno dospeo u bioskope. Mada, i to je relativna stvar, s obzirom na je niskobudžetna drama Gotti prikazana u samo 503 bioskopa u SAD, što je zanemarljiva brojka za ovu zemlju...

John Gotti Jr. smatra da je priča o njegovom ocu morala da bude prikazana u mnogo više mesta, a ne samo u "nekoliko bioskopa u Brooklynu".

Reditelj ovog "kontroverznog" projekta u kome Travolta tumači glavnu ulogu, jeste Kevin Connolly, mnogo je poznatiji kao glumac. Ipak, u rediteljskoj karijeri zabeležio je već osam naslova, od kojih je ovo treći "dugometražni" (prethodna dva bili su Dear Eleanor i Gardener of Eden).

Gotti imao je premijeru na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, ali uopšte nije doživeo pozitivne kritike.

John Gotti preminuo je 2002. godine, u svojoj 61. godini, u zatvoru u Springfieldu. Tu je služio doživotnu robiju zbog reketiranja i ubistava. Ulogu Gotti juniora, koji je ostavio gangstersku karijeru ubrzo nakon očeve smrti, tumači Spencer Lofranco..

“Travolta je mnogo bolje odglumio mog oca nego Armand Assante u filmu Gotti iz 1996. godine", kaže Gotti junior.

Ostvarenje “Gotti” prati turbulentni život mafijaškog bosa Džona Gotija (Džon Travolta) člana poznate njujorške porodice Gambino, tokom tri decenije njegove vladavine i kasnijeg dolaska njegovog sina, Džona juniora (Spenser Lofranko) na njegovo mjesto.

Goti i njegova žena (Keli Preston) godinama su pokušavali da drže porodicu na okupu uprkos brojnim kriminalnim presudama i tragedijama koje su ih zadesile.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Biography, Crime, Drama

Režija: Kevin Connolly

Glavne uloge: John Travolta, Spencer Rocco Lofranco, Kelly Preston

Prevod:Nema trenutno