Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Vive la France (2013)

Živela Francuska

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Film reditelja i glumca Mihaela Juna simpatična je komedija o dvojici seljaka iz Tabulistana koji, na nagovor predsednikovog sina, odlaze u Francusku kako bi uništili Ajfelovu kulu i time svetu pokazali moć svoje male države.

Muzafar i Feruz su pastiri u malenoj zemlji Tabulistan smeštenoj u centralnoj Aziji. – za koju niko ne zna da uopšte postoji. Kako bi obznanio svoju zemlju na međunarodnoj sceni, predsednikov sin odluči da pokrenuti tabulijsko terorističko"oglašavanje" i poverava ga dvojici pastira.

Mislija njihovog života postaje da unište Ajfelovu kulu! Da bi došli do svog cilja, oni moraju preći najviše neprijateljsko okruženje: Francusku! Francusku, punu korzikanskih nacionalista, gorljive policije, nepoštenih taksista, nasilnih navijača, prgavih zaposlenika, vladinih i medicinskih grešaka...

Srećom oni zadivljuju Marian, mladu novinarka koja ih žali, jer misli da su azilanti, te im otkrije drugu lice Francuske ... gostoljubivo, lepo i velikodušno, ge je tako lepo živeti. Vive la France!

Izvor: fastserbia.comŽanr: Comedy

Režiser: Michaël Youn

Glavne uloge: José Garcia, Michaël Youn, Isabelle Funaro

Prevod: preuzmi