Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Under Siege (1992)

Pod opsadom

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Film "Pod opsadom" redatelja Andrewoma Davisoma bio je nominiran za Oskara u kategorijama najboljeg zvuka i zvučnih efekata. Zanimljivo je napomenuti da je autor scenarija J. F. Lawton prethodno bio scenarist velikoga hita "Zgodna žena". Četiri godine nakon prvog filma usledio je nastavak "Pod opsadom 2" sa radnjom u vozu.

Grupa plaćenika predvođenih CIA-inim operativcem Viliamom Straniksom (T. Lee Jones), uz pomoć brodskog oficira Krila (G. Busey), preuzima kontrolu nad američkim ratnim brodom sa nekoliko desetaka nukleranih bojevih glava. Jedini čovek koji im se može suprotstaviti privatni je kuvar kapetana broda, zapravo bivši specijalac Kasej Rajbak (S. Seagal). Neočekivanu pomoć Rajbak će dobiti u vidu striptizete Džordan (E. Eleniak)...

Veliki akcijski hit sa početka devedesetih "Pod opsadom" u svetskoj kino distribuciji zaradio je 156 miliona dolara, a budžet mu je iznosio samo dvanaest. U to doba Steven Seagal bio je na vrhuncu slave, a saradnja sa redateljem Andrewom Davisom (Savršeno ubistvo), sa kojim je prethodno snimio i film "Iznad zakona" (Nico), pokazala se punim pogotkom. Davis je prethodno također sarađivao i sa Tommyjem Leejem Jonesom u filmu "Živi paket", a upravo će taj redatelj Jonesa iz uobičajenih uloga snažnih negativaca preobratiti u pozitivca u novom velikom uspehu, hitu "Begunac". "

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Thriller

Režija: Andrew Davis

Glavne uloge: Steven Seagal, Gary Busey, Tommy Lee Jones

Prevod:preuzmi