Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Sex and the City 2 (2010)

Seks i grad 2

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Film počinje tako što nam predstavlja četvorku Sex and the City dve godine posle dešavanja iz prethodnog filma. Ništa se nije značajno promenilo - ništa se i ne menja u njihovim hermetički zatvorenim mehurićima. Carrie (Sarah Jessica Parker) shvata da je brak sa Zverkom (Chris North) manje srećan nego što je očekivala. On bi radije odmarao kući na kauču i gledao TV ili čitao novine dok bi se ona radije oblačila u haljine dizajnirane za žene koje su bar deset godina mlađe i farbala grad u crveno. A kada čuje njegov predlog da provedu dva dana u nedelji jedno bez drugog (kako bi onih pet dana bilo podnošljivo), Carrie je očajna. Samantha (Kim Catrall), sada dobrano u svojim 50-tim godinama dok se ponaša kao da joj je 30, nastavlja da živi punim plućima slobodne žene, dok se nalazi na hormonskoj terapiji kako bi "ućutkala" nepoželjne simptome menopauze.

Charlotte (Kristin Davis) shvata da se roditeljstvo nad dvoje dece - od kojih jedno ne prestaje da plače - graniči sa nemogućim. Situacija postaje gora kada primeti da njen muž (Evan Handler) posvećuje nepristojno mnogo pažnje privlačnoj dadilji (Alice Eve) koja nikad ne nosi grudnjak. Konačno, Miranda (Cynthia Nixon) daje ostavku na poziciji uspešnog advokata kada njen novi partner počinje da je vređa. Posle motanja po Njujork Sitiju tokom prve polovine filma, kvartet odlazi na jednonedeljni odmor u Abu Dabi, gde se akcija nastavlja istim sporim tempom.

Neverovatno je kako jedan film koji traje ovako dugo uspeva da postigne tako malo. Sex and the City 2 bi mogao da se opiše i kao modni pornić - tu su beskrajne slike hailjna, cipela, nakita i tako dalje. Ima momenata kada se kamere reditelja Michaela Patricka Kinga više zadržavaju na garderobi i nakitu nego na glumcima, jasno stavljajući do znanja (kao da je nekad i bilo sumnje) koje su njegove sklonosti.
Izvor: FastSerbia.comŽanr: Comedy, Drama, Romance

Režija: Michael Patrick King

Glavne uloge: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis

Prevod:preuzmi