Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Star Trek: Voyager (1995–2001)

Zvezdane staze: Vojadžer

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Kapetan federacijskog svemirskog broda „Vojadžer“, Ketrin Džejnvej, dobija zadatak da krene u potragu za makijskim (engl. Maquis) svemirskim brodom koji je nestao unutar plazmičke oluje prilikom bekstva od Kardasijanaca. Kako bi joj pomogao, ona iz zatvora izvodi Toma Parisa, pripadnika Zvezdane flote koji je nedavno uhvaćen i osuđen zbog saradnje sa Makijima. Takođe, na Vojadžer dolazi i tek navršeni diplomac Akademije Zvezdane flote, Hari Kim.

Prilikom potrage, oni su, kao i makijski brod, upali u prostorni poremećaj koji ih je prebacio na drugi kraj galaksije, u Delta kvadrant. Brod je pretrpeo velika oštećenja i više članova posade je poginulo, uključujući i sve medicinsko osoblje, pa preživeli uključuju medicinski hologram za hitne slučajeve. Ubrzo, oni otkrivaju da ih je tu doveo Snabdevač (engl. Caretaker), biće koje vodi računa o Okampama (engl. Ocampa), vrsti čiju su planetu pripadnici Snabdevačeve vrste slučajno pretvorili u pustinju. Posada „Vojadžera“ stupa u kontakt sa makijskim brodom i oni zajedno sa Niliksom, Talaksijancem (engl. Talaxian) kojeg su pronašli u olupini svemirskog borda, odlaze na planetu Okampa, kako bi pronašli nestale članove posade, Toma Parisa i B'Elanu Tores, koje je Snabdevač prebacio na planetu. Pronalaze ih uz pomoć Kes, Okampe koju su spasili od Kejzonaca (engl. Kazon).

U sukobu koji je usledio, Kejzonci uništavaju makijski brod, pa je njegova posada, uključujući kapetana Čakoteja i šefa obezbeđenja „Vojadžera“ koji je bio na tajnom zadatku, Vulkanca Tuvoka, prinuđena da pređe na „Vojadžer“. Pre nego što umre, Snabdevač im objašnjava da je razlog zbog kojeg ih je doveo tu taj što je tražio odgovarajuću vrstu sa kojom bi se pario, kako bi obezbedio naslednika koji bi nastavio brigu o Okampama posle njegove smrti. Uprkos mogućnosti da se uz pomoć Snabdevačevog svemirskog broda vrate kući, Katrin Džejnvej zaključuje da bi Kejzonci posle njihovog odlaska iskoristili brod da naude Okampama i uništava ga. Posada Vojadžera, ujedinjena sa posadom makijskog broda kreće na put dugačak 75.000 svetlosnih godina, procenjenog trajanja 75 godina. Nešto kasnije, na brodu im se pridružuje Sedma od Devet, oslobođena radilica Borga.

Putujući kroz neistraženi deo galaksije, oni otkrivaju nove planete i vrste, ali stiču i neprijatelje, kao što su Kejzonci, Vedijanci (engl. Vidiians), Hirodženi (engl. Hirogen), Borg i Vrsta 8472 (engl. Species 8472). Takođe, otkrivaju brojne prirodne pojave, uz pomoć kojih pokušavaju da putovanje učine što kraćim.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Adventure, Sci-Fi

Režiser: David Livingston, Winrich Kolbe, Allan Kroeker

Glavne uloge: Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson

Prevod: preuzmi