Svet filma (Synopsis & Filmografija)
State and Main (2000)

Raskrižje

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Iskusni redatelj Walt Price, neiskusni scenarist Joseph White i ostali članovi dolaze u gradić Waterford u Vermontu koji može odglumiti 19. stoljeće i u kojem već postoji stara vodenica neophodna za snimanje povijesnog filma "Stari mlin". Međutim, brošura koju su imali o gradu zastarjela je. Vodenica je izgorjela prije 40 godina.

Budžet je i bez toga previše rastegnut, pa scenarist White mora promijeniti priču, tako da vodenica više nije potrebna, premda je u naslovu filma. To, međutim, nisu jedine nevolje koje su snašle redatelja Walta Pricea. Glavna glumica Claire Wallesley odbija pokazati svoje grudi ako joj ne plate dodatnih 800 tisuća dolara. A glavni glumac Bob Barrenger ima sklonost prema maloljetnim djevojkama što koristi mlada konobarica.

Kad vlasnica gradske knjižare Ann Black ostavi lokalnog političara zbog scenarista Whitea, ovaj odluči osvetiti se ekipi, a to je najlakše učiniti tako da optuži Barrengera za napastovanje maloljetnice. Međutim, jedini svjedok koji ih je vidio zajedno je White i o njegovom svjedočenju ovisi sudbina filma.

Izvor: filmski.netŽanr: Comedy, Drama

Režiser: David Mamet

Glavne uloge: Philip Seymour Hoffman, William H. Macy, Rebecca Pidgeon

Prevod: preuzmi