Svet filma (Synopsis & Filmografija)
The Parent Trap II (1986)

Zamka za roditelje 2

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Četvrt stoljeća nakon iznimnog uspjeha komedije The Parent Trap iz 1961. redatelja i scenarista Davida Swifta, u produkciji televizijskog odjela tvrtke Walt Disney snimljen je nastavak ove priče o dvije razdvojene blizanke koje niz životnih slučajnosti ponovno okupi u jednu obitelj. Tako je Hayley Mills, glavna glumica iz popularnog prethodnika, još jednom nastupila u dvostrukoj ulozi sestara blizanki portretirajući ovaj put dvije odrasle žene koje se, zahvaljujući kćeri jedne od njih, nađu u romantičnoj zavrzlami s neobičnim ljubavnim trokutom.

Film je 1986. pod naslovom The Parent Trap II režirao Ronald F. Maxwell, autor mnogih hvaljenih televizijskih projekata (Verna: USO Girl, Gettysburg), odlučivši se da prema scenariju debitanta Stuarta Kriegera tek djelomice nadahnutog motivima izvorna Kästnerovog romana, realizira suvremenu obiteljsku komediju koja će i zapletom, i ugođajem funkcionirati kao samostalno ostvarenje. I doista, The Parent Trap II osim središnje junakinje i početne premise o zamjeni identiteta ima malo toga zajedničkog sa Swiftovim filmom, pa je efektna uvodna špica s insertima iz izvornika zapravo jedini podsjetnik na naslov iz 1961.

Vrckav i šaramantan duh Kästnerovog romana osjeća i u ovom filmu, tim više jer su male glumice Carrie Kei Heim i Bridgette Andersen u ulogama Nikki i Mary izvrsno preuzele nosivi dio radnje, onaj isti koji je Hayley Mills maestralno realizirala kao djevojčica. Njezina je pak uloga ovdje posve u sjeni dječjih imena, baš kao i nastup njezinog kolege Toma Skerritta.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Family, Comedy

Režiser Ron Maxwell

Glavne uloge: Hayley Mills, Tom Skerritt, Carrie Kei Heim

Prevod:Nema trenutno