Svet filma (Synopsis & Filmografija)
The Parent Trap (1961)

Zamka za roditelje

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Američki film za decu snimljen 1961. godine u režiji Davida Swifta i produkciji Volta Diznija, poznat kao jedan od najpopularnijih i komercijalno najuspešnijih igranih filmova Diznijeve filmografije.

Predstavlja adaptaciju romana Das doppelte Lottchen nemačkog pisca Ericha Kästnera. U njemu Hayley Mills tumači dvostruku ulogu - devojčice po imenu Susan Evers i Sharon McKendrick - koje se slučajno sretnu u letnjem kampu i ustanove da su sestre bliznakinje, odnosno da su im zajednički roditelji - koje tumače Brian Keith i Maureen O'Hara - razvedeni. Odlučuju da preuzmu identitet jedna druge u nastojanju da svoje roditelje ponovno spoje...

The Parent Trap se isticao izuzetno veštim korišćenjem fotografskih i drugih trikova, kojima se stvorila iluzija dva lika koja tumači ista glumica u kadru; time je najvećim delom nestala potreba za korišćenjem dublerke za Hayley Mills. Film je postao izuzetno popularan, i podstakao snimanje ekranizacija Kästnerovog romana u nizu drugih zemalja kao što su Japan i Indija. Diznijev studio je decenijama kasnije snimio nekoliko nastavaka u obliku TV filmova, a 1998. je snimljen i istoimeni remake koji je učinio zvezdu od mlade Lindsay Lohan.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Comedy, Family, Romance

Režiser David Swift

Glavne uloge: Hayley Mills, Maureen O'Hara, Brian Keith

Prevod:preuzmi