Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Jason Goes to Hell: The Final Friday / Friday the 13th Part 9 (1993)

Petak trinaesti 9: Džejson ide u pakao

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Džejson se na neobjašnjen način vratio iz Njujorka, gde je završio u poslednjem filmu, u svoju šumu kraj Kampa Kristalnog jezera. Svima su se smučili njegovi krvavi pirovi i vraćanje iz mrtvih, te su odlučili da ovog puta završe s njim jednom za svagda. Agenti FBI-ja mu spremaju zamku, u kojoj ga izrešetaju stotinama metaka i na kraju njegovo telo raznesu dinamitom.

Ipak ni to nije dovoljno da se besmrtni ubica zaustavi. Njegovo telo možda jeste razneseno, ali njegovo srce i dalje kuca. Njegovo zlo opseda mrtvarničara i on ugrize srce, što prouzrokuje da se Džejsonova duša i deo njegovog srca premeste u njegovo telo i tako još uvek žive. Od Krejtona Djuka, koji godinama proučava njega i druge natprirodne pojave i ubice, saznajemo da Džejsona može jedino ubiti neko njegove krvi, odnosno njegov rođak ili rođaka, ali ga jedino ona i može ponovo roditi.

Džejsonovo jedine preostale rođake su njegova sestra Dijana Kimbl, njena ćerka Džesika i unuka Stefani. Džejson pokušava da natera Dijanu da ga ponovo rodi, ali ne uspeva i slučajno je ubije. Djuk i Dijanin zet, Stiven Friman, pokušavaju da zaštite Džesiku i Stefani. Oni beže u restoran vlasnice Džoj Bi, u kom je radila Dijana i tu pokušavaju da se privremeno sakriju, ali ih Džejson napada, ubija svu poslugu i goste, osim same Džoj koju onesvesti udarcem u glavu. Djuk tajno odlazi sa bebom Stefani u kuću Vorhisovih da pronađe skriveni bodež kojim Džejson može biti ubijen. Džesika i Stiven nakon masakra u restoranu takođe pristižu.

Džejson u međuvremenu ubacuje deo svog srca u mrtvo telo Džesikine majke, Dijane i ona ga ponovo rodi. Konačna bitka se odigrava kod kuće Vorhisovih u kojoj Djuk strada, Stiven biva povređen, ali Džesika ipak konačno uspeva da zabode bodež u srce Džejsonu. Potom se zemlja otvara, ruke stvorenja iz pakla hvataju Džejsona i odvlače ga u pakao. Na samom kraju filma prikazano je kako Džejson pokušava da pobegne, ali ga Fredijeva ruka zgrabi i odvlači nazad u pakao.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Fantasy, Horror, Thriller

Režiser Adam Marcus

Glavne uloge: John D. LeMay, Kari Keegan, Kane Hodder

Prevod:preuzmi