Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Terra ribelle / Rebel Land (2010– )

Pobunjena zemlja

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Smeštena u drugu polovinu XIX veka, priča prati Andreu i Iacopa, dvojicu nerazdvojnih prijatelja, koji su odmeravali snage jedino kada je trebalo utvrditi ko je bolji jahač. Iako ih veže čvrsto prijateljstvo, pripadaju različitim staležima - Andrea je sin služavke, kopile bez oca, dok je Iacopo naslednik bogatog zemljoposednika Achillea Vincenzia, koji upravlja zemljom Princa Marsilija. Pored toga, krase ih i potpuno različite osobine. Andrea je veseo i drag mladić, dok je Iacopo njegova sušta suprotnost - hladan je i zatvoren. Uprkos tome, povezuje ih želja za avanturom i izazovima, te ljubav prema divljoj zemlji, na kojoj su odrasli.

Međutim, situacija će se znatno promeniti, a prijateljstvo će se naći na probi, kada Achille saopšti sinu da će morati da se oženi Luisom, plemkinjom iz Firence, starijom kćerkom grofa Giardiania, koji je nakon kraha banke zapao u velike dugove. Daće ruku svoje kćeri sinu zemljoposednika, koji će u zamenu za to otplatiti njegove dugove. Stari Vincenzi će osim supruge svom sinu obezbediti i plemićku titulu, ali i nove posede. Ipak, on ne sluti da se iza ideje o braku krije niko drugi nego stari princ Marsili, koji želi da grof otkrije istinu o smrti njegove kćerke jedinice - mlada Giulia navodno se ubila dvadeset godina ranije, ali njena smrt nikada nije potpuno razjašnjena.

Na putu ka Achilleovom posedu, kočiju u kojoj su grof i njegove kćerke napadaju razbojnici predvođeni starim Lupom, banditom koji već godinama uspešno prkosi pravdi. On namerava da kidnapuje mlade aristokratkinje, ali njegovi planovi padaju u vodu kada se pojavi Andrea i spašava devojke. On tada prvi put sreće Elenu, prema kojoj već nakon prvog pogleda oseća jaku privlačnost, a ni ona nije ravnodušna prema njemu. Međutim, kad grofove kćerke bezbedno stignu na odredište, Iacopo je takođe opčinjen Elenom i želi da umesto Luise oženi nju, što će probuditi Andreinu ljubomoru i po prvi put izazvati ozbiljan sukob među do tada nerazdvojnim prijateljima...

Izvor: fastserbia.comŽanr: Adventure, Romance, Western

Režija: Ambrogio Lo Giudice, Cinzia Th. Torrini

Glavne uloge: Anna Favella, Rodrigo Guirao Díaz, Sabrina Garciarena

Prevod:Nema trenutno