Svet filma (Synopsis & Filmografija)
New Nightmare / A Nightmare on Elm Street 7: The Real Story (1994)

Strava u Ulici brestova 7: Novi i poslednji košmar

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Nakon što su ga u 6. delu izvukli u stvarni svet i uništili, Fredi se vratio u svet snova, ali ovoga puta njegov teror se neće zaustaviti samo u okvirima filma, već dolazi i do našeg, stvarnog sveta, a jedina koja ga može zaustaviti je Nensi Tompson. Zbog preplitanja filma sa stvarnošću, likovi Nensi i Fredija se prepliću sa životima Heder Langenkamp i Robarta Inglunda. U pojedinim scenama možemo videti da se glumici Heder, odjednom pojavi Nensin svetliji pramen kose, odeća joj se promeni i od tada svi počinju da joj se obraćaju sa Nensi, iako su do tada sa Heder, to su momenti preplitanja filma i stvarnosi.

Prošlo je puno godina od kako je Nensi prestala da pomaže u bolnici Vestin Hils i odselila se u Los Anđeles kako bi zaboravila na sve, te se i u njenom životu mnogo toga promenilo. Udala sa za Čejsa Portera, spacijalistu za efekte u horor filmovima, i sa njim ima sina Dilana. Iako u Nensinom životu već godinama nema ni traga ni glasa od Fredija, pre nekoliko dana počela je da dobija uznemirujuće telefonske pozive - neko joj je neprestano recitovao stihove iz Fredijeve rime.

Osim toga usled čestih zemljotresa u stanu su joj se pojavile pukotine u obliku Fredijevih kandži. Nensi/Heder je zabrinuta i zbog čudnog ponašanja njenog sina Dilana. Iako je prvo mislila da je razlog takvog ponašanja gledanje strašnih filmova na TV-u ubrzo je shvatila da to nije baš tako. Ona počinje da sumnja da se Fredi ponovo vraća i poziva svog muža Čejsa da brzo dođe kući s posla kako bi mu objasnila šta se dešava. Međutim dok se vozio do kuće Čejs je zaspao, a istovremeno je zaspala i Nensi. Fredi je to iskoristio i ubio Čejsa, a Nensi je to videla u svom snu. Kada je prepoznavala telo svog muža, videla je posekotine na njegovim grudima, u obliku Fredijevih noževa. Sada je postala gotovo sigurna da se Fredi vratio.

Nensi, kao glumica Heder, odlazi kod režisera Vesa Krejvena i ispriča mu sve što joj se desilo. On joj kaže da već sve to zna i zamoli je da odigra Nensi po poslednji, kako bi konačno uništili Fredija. Kada shvati da je to jedini način da se Fredi zaustavi, Heder prihvata.

Dilanu se slošilo kada je video kako Fredi pokušava da poljubi njegovu majku preko telefona, kao i u 1. delu i ona ga odvodi u bolnicu, gde bi trebalo da ostane par dana. U međuvremenu Nensi se vraća kući i te iste noći Fredi je napada u snu, uspeva da je poseče , ali se ona ipak budi zbog novog zemljotresa. Odmah nakon toga odlazi u bolnicu, da ne dozvoli Dilanu da zaspi, međutim njegova doktorka je poziva na razgovor, pa ona ostavlja njegovu dadilju, Džuli, pored njega i govori joj da mu nikako ne dozvoli da zaspi. Ipak Dilanu daju injekciju za spavanje i on zaspiva. Fredi tada izlazi iz njegovog sna i ubija Džuli. Dilan beži sve do njegove kuće, a i Nensi ide za njim. Tu Fredi odvodi Dilana u njegov svet snova, koji izgleda nalik na pakao. Glumici Heder se u tom trenutku odjednom promeni odeća, dobija svetliji pramen kose i tako postaje Nensi. Ona popije tablete za spavanje, kako bi ušla u Fredijev svet snova i pronašla Dilana.

Nakon duge borbe sa Fredijem, Nensi uspeva da ga gurne u furunu, spali, i tako ga konačno uništi. Fredija jedino može da uništi njegov najveći strah, a to je pored onog da će ga svi zaboraviti, vatra, jer je upravo njom prvobitno i ubijen. Kada ga je spalila u njegovom svetu snova Fredi je na kratko pokazao svoje pravo lice- pretvori se u đavola i nestao. Njegov svet se ruši,a Nensi i Dilan se vraćaju u stvarni svet.

Na samom kraju filma režiser Ves Krejven se zahvaljuje glumici Heder Langenkamp što je pristala da po poslednji put odigra Nensi i pomogne joj da konačno uništi Fredija.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Fantasy, Horror, Mystery

Režiser: Wes Craven

Glavne uloge: Heather Langenkamp, Robert Englund, Jeff Davis

Prevod: preuzmi