Svet filma (Synopsis & Filmografija)
A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Strava u Ulici brestova 3: Ratnici snova

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Radnja filma se dešava godinu dana nakon prethodnog dela. Nekoliko preživele dece iz Ulice brestova sada se nalaze u psihijatrijskoj bolnici Vestin Hils, gde doktori pokušavaju da im pomognu, ali to ne sprečava Fredija da dođe do njih. Nakon što su ga Džesi i Lisa u 2. delu izvukli u stvarni svet i uništili, on se vratio u svet snova, baš kao i posle 1. dela, te sada nastavlja svoj krvavi pir.
Nensi protiv Fredija - promotivna slika za film

Nensi Tompson se neočekivano vraća da pomogne ostaloj deci, koju sada Fredi pokušava da ubije. Ona je u međuvremenu postala psiholog, a specijalnost su joj snovi. Prvo je pomogla sebi, tako što je pomoću leka Hipnocila rasterala svoje snove, pa Fredi ne može da dođe do nje. Otkrila je dar devojčice po imenu Kristin, koja može da uvuče ljude u svoje snove, samo ako ih zamisli, a ukoliko i taj koga je zamislila spava u tom trenutku sanjaće isto što i ona. Nensi je sa dr. Nejlom, kome je tada pomagala u bolnici Vestin Hils, uvlačila decu i ulazila u Kristinine snove, kako bi se zajedno borili protiv Fredija (otuda i naziv Ratnici snova).

Dr Nejlu se ukazuje duh pokojne Fredijeve majke - Amande Kruger, koja se tada predstavljala kao sestra Helena, i koja mu je saopštila da je jedini način da se Fredi uništi sahranjivanje njegovih posmrtnih ostataka. Zbog toga Nensi je, posle dugo godina, ponovo stupila u kontakt sa svojim ocem Donaldom Tompsonom, koji je odlučio da odvede dr. Nejla i pokaže mu gde su roditelji dece iz Ulice brestova sakrili posmrtne ostatke Fredija Krugera.

U međuvremenu Nensi je hitno otišla u bolnicu u Vestin Hilsu kako bi pomogla Kristin, kojoj su dali lekove za spavanje. Tada je uspavala ostalu preživelu decu, koja su želela da pomognu Kristin, pomoću klatna, međutim ona nije zaspala. Kada je Kristin zaspala, zamislila je sve svoje prijatelje, uključujući i Nensi, a pošto je ona imala sposobnost da uvlači druge u svoje snove svi su se pojavili.

Kada je osetio da neko pokušava da sahrani njegove posmrtne ostatke, Fredi, se prebacio u stvarni svet, ubio Nensinog oca i ranio dr. Nejla, a onda se vratio u svet snova. Mislivši da i Nensi u tom trenutku spava, i da više neće imati priliku da je ubije, Fredi, uspeva da zabode svoje noževe u Nensin stomak i smrtno je rani. Potom je želeo da ubije Kristin i da ju je tu ubio bila bi mrtva stvarno, jer je to njen san, ali ranjena Nensi je skočila na njega i zabila mu njegove lične noževe na rukavici u srce. Ozbiljno ga je ranila i zaustavila ga da se ponovo ne prebaci u stvarni svet, jer je se u tom trenutku dr. Nejl osvestio i sahranio Fredijeve posmrtne ostatke. Kako je dr. Nejl prskao ostatke svetom vodicom Fredi je u svetu snova bledio i kada je stavio krst, koga se Fredi inače plaši, na njegovo čelo, potpuno je nestao. U nastavku filma Kristin, mislivši da je Nensi spavala u tom trenutku, oplakuje je i ona umire u njenom snu. Na kraju filma Kristin sanja Nensinu sahranu i otkriva se ko je u stvari sestra Helena.

Izvor: fastserbia.comŽanr: Action, Fantasy, Horror

Režiser: Chuck Russell

Glavne uloge: Heather Langenkamp, Robert Englund, Craig Wasson

Prevod: preuzmi