Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Death at a Funeral (2007)

Smrt na sahrani

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Neke su porodice sretne i složne. Ali, mnogo je veći broj onih koji se zbog međusobnog lošeg ponašanja, mana i tajni iz prošlosti izbegavaju. Ali, nepredviđeni događaji ponekad okupljaju takve disfunkcionalne porodice pa se svi moraju suočiti sa onime što su već dugo potiskivali. Upravo je to slučaj jedne britanske porodice koja se okuplja u jutro uoči sahrane njihovog oca.

Najstariji sin porodice koja upravo sahranjuje oca, Daniel (McFayden), mora se suočiti sa svojim mlađim bratom Robertom (Graves), poznatim piscem i plajbojem iz Njujorka. Sa druge strane, Danielova rođaka Marta (Donovan) zajedno sa svojim verenikom Simonom (Tudyk) pokušava ostaviti što bolji utisak na svog uštogljenog oca. Ali, plan će otići potpuno u krivom smeru kada Simon sasvim slučajno uzme drogu na putu prema sahrani pa počne doživljavati delirične napade.

A kao da ni to nije dovoljno, tajanstveni stranac (Dinklage) preti da će izvaditi još pokoji kostur iz porodičnog ormana pa dvojica braće moraju što prije da smisle efektan način ne samo kako da pokopaju svoga oca, nego i tajne koje još uvek nisu umrle sa njim.

Izvor: FastSerbia.comŽanr: Comedy

Režija: Frank Oz

Glavne uloge: Matthew Macfadyen, Peter Dinklage, Ewen Bremner

Prevod:preuzmi