Svet filma (Synopsis & Filmografija)
I'll Sleep When I'm Dead (2003)

Spavat ću kad umrem

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Mladi Davey Graham (J. Rhys Meyers) sitni je londonski varalica i diler, kojeg jednog jutra na ulici dočekaju i pretuku ljudi gangstera Boada (M. McDowell), okrutnog kriminalca koji mladića naposlijetku i siluje. Davey se posljednjim snagama dovuče do kuće, legne u kadu punu vode i prereže si žile.

Kada ga 24 sata kasnije mrtvog pronađe stari prijatelj Mickser (J. Foreman), sve zatekne vijest da je do jučer lakomislen i bezbrižan momak počinio samoubojstvo. Iznenađena je njegova prijateljica Helen (C. Rampling), bivša djevojka njegovog brata Willa Grahama (C. Owen). Will je nekad bio jedan od najzloglasnijih londonskih gangstera, koji se nakon živčanog sloma odlučio povući u osamu. Živi u kamp kućici i radi kao drvosječa i stolar, povučeno od društva. Na vijest o Daveyevoj smrti odluči se vratiti u četvrt Brixton u južnom Londonu i utvrditi razloge njegova samoubojstva.

Will uz Mickserovu pomoć od patologa dozna da je Davey prije smrti bio silovan. A na putu njegove osvete bezobzirnom Boadu naći će se i hladnokrvni gangster Turner (K. Stott), novi šef podzemlja Brixtona...

Izvor: fastserbia.comŽanr: Crime, Drama, Mystery

Režija: Mike Hodges

Glavne uloge: Clive Owen, Malcolm McDowell, Jonathan Rhys Meyers

Prevod:preuzmi